Agregátor obsahu

Zpět Kraj chce opravit silnici mezi Dobrým Polem a Kouřimí. Záleží na dotacích

Více než tři a půl kilometru dlouhý úsek silnice mezi Dobrým Polem a Kouřimí by se měl dočkat generální opravy. Radní na svém dnešním zasedání schválili projektový záměr a jeho zařazení do investičního Zásobníku akcí 2021+. Pokud kraj získá dotaci, může Krajská správa a údržba silnic zahájit práce.

Kraj chce opravit silnici III/10812 mezi Dobrým Polem a Kouřimí. V současné době je komunikace v nevyhovujícím stavebním i technickém stavu. Radní na svém dnešním zasedání schválili projektový záměr na generální opravu a jeho zařazení do investičního Zásobníku akcí 2021+. „Komunikace je skutečně ve špatném stavu. Vykazuje výtluky, vysprávky, podélné, příčné a mozaikové trhliny, místy deformace apod. Předpokládáme, že budeme muset rekonstruovat i podloží i systém odvodnění,“ potvrzuje Karel Bendl, radní pro oblast silniční dopravy.

Cílem projektu je zvýšení bezpečnosti provozu na pozemní komunikaci v dané lokalitě a zejména zlepšení stavebně technického stavu silnice. „Silnice je dlouhá více než 3,5 kilometru a na její rekonstrukci budeme žádat dotace. Pokud budou z EU, dostaneme 85 procent, v případě dotace ze SFDI by měla být výše stoprocentní. Pakliže je dostaneme, může KSÚS okamžitě začít pracovat. Náklady jsou zhruba 75,4 milionu korun s DPH,“ uzavírá Karel Bendl.


© foto Goggle maps