Agregátor obsahu

Zpět Kraj nechá upravit nevyužívaný areál v Říčanech. Poputuje sem ředitelství KSÚS

Středočeský kraj udělal další krok k oživení nikdy nevyužívané budovy a areálu v Průmyslové ulici v Říčanech. Nově by tu mělo být ředitelství Krajské správy a údržby silnic a cestmistrovství. Radní na svém dnešním zasedání odsouhlasili uzavření smlouvy na zakázku na řadu přípravných služeb. Provede je společnost DES Praha.

Zatím nevyužívaná a zakonzervovaná budova s rozsáhlým pozemkem v Průmyslové ulici v Říčanech ožije. Nastěhovat by se sem mělo ředitelství a cestmistrovství Krajské správy a údržby silnic. Radní na svém dnešním zasedání odsouhlasili uzavření smlouvy na nadlimitní veřejnou zakázku na řadu služeb nutných k přestavbě stávajícího objektu a dobudování dalších budov pro potřeby cestmistrovství.

Středočeský kraj objekt, včetně pozemků, převzal před více než dvaceti lety a od té doby je zakonzervovaný. „To se za naší vlády mění. Radě jsem k odsouhlasení předložil smlouvu na nadlimitní veřejnou zakázku s vysoutěženou firmou, která pro nás provede například průzkumy a zaměření, zhotovení projektové dokumentace v úrovni Dokumentace pro vydání společného povolení stavby, Projektovou dokumentaci pro stavební povolení včetně položkového rozpočtu a výkazu výměr a zabezpečení inženýrské činnosti pro vydání územního rozhodnutí či příslušných stavebních povolení atd.,“ jmenuje Karel Bendl, radní pro oblast silniční dopravy.

 

Termíny dodání jednotlivých služeb jsou stanoveny od jednoho do osmi měsíců od podpisu smlouvy, přičemž k podpisu by mělo dojít ještě letos. „Za přípravné služby firmě DES Praha zaplatíme zhruba 14,5 milionu korun. S úpravami budovy a dobudováním dalších objektů bychom chtěli začít v průběhu roku 2025, cena za rekonstrukci zatím není stanovena,“ uzavírá Karel Bendl.


© foto město Říčany