Agregátor obsahu

Zpět Krajská správa a údržba silnic získá v Říčanech nové sídlo

Rekonstrukce nikdy nevyužívaného areálu s kancelářskou budovou v říčanské Kolovratské ulici se přiblížila. Krajská rada na svém dnešním zasedání schválila vypsání veřejné zakázky na kompletní vypracování veškeré projektové dokumentace. Cena zakázky je více než 18,3 milionu korun vč. DPH. V areálu by mělo, kromě ředitelství organizace, vzniknout i cestmistrovství, své výjezdové stanoviště by tu měla mít i záchranka. 

Nevyužívaný areál v Kolovratské ulici v Říčanech by měl v nejbližších letech ožít. Rada kraje dnes schválila vypsání veřejné zakázky na vypracování projektové dokumentace. „Před více než dvaceti lety kraj objekt včetně pozemků převzal a od té doby se s ním nic nedělo. To se za naší vlády mění. Necháme zpracovat projekt, na základě kterého celý areál opravíme a doplníme o další stavby, například o výjezdové stanoviště krajské záchranné služby. Současnou budovu hodláme využít jako ředitelství naší Krajské správy a údržby silnic (KSÚS) a sídlo zdejšího cestmistrovství,“ podotýká Karel Bendl, radní pro oblast silniční dopravy.

Pozemek je relativně velký a disponuje veškerými inženýrskými sítěmi, hodí se pro všechny zmíněné účely. „O celé věci jsme jednali s vedením města Říčany, koordinujeme práce na přípravě. Musí například změnit územní plán. Po následné soutěži dodavatele by se mohlo hned začít stavět. Stávající budova, zatím viditelně nechátrá, ale zub času přeci jen zahlodal. Kraj se však po léta o budovy i pozemky staral,“ říká Karel Bendl. „Pokud vše dobře půjde, projektová dokumentace bude dokončena v příštím roce, následně bychom, po vydání stavebního povolení, rozjeli samotnou realizaci.“

Projektová dokumentace by měla kraj vyjít navíc než 18,3 milionu korun. Peníze na projekt půjdou z vlastního rozpočtu. Cena za rekonstrukci stávajícího domu a výstavbu dalších objektů v areálu zatím není stanovena.


© foto David Michalička