Agregátor obsahu

Zpět Na homogenizaci silnic půjde téměř 12 milionů korun

Krajští zastupitelé dnes schválili čtveřici dotací ze Středočeského Fondu homogenizace krajské dopravní infrastruktury. Bezmála dvanáct milionů korun poputuje na projekty obcí Mutějovice, Čistá, Zavidov a Vysoká u Příbramě. Žádosti už dříve schválili radní.

Bezmála dvanáct milionů korun si rozdělí čtveřice obcí z Fondu homogenizace krajské dopravní infrastruktury. Peníze tedy půjdou na opravy vozovek po opravách inženýrských sítí. „Jde o obce Mutějovice, Čistá, Zavidov a Vysoká u Příbramě,“ potvrzuje Karel Bendl, radní pro oblast silniční dopravy.

Do Fondu bylo na tento rok načerpáno 75 milionů korun. Nejvíce peněz, bezmála 4 miliony korun, nyní získají Mutějovice, kde je nutné opravit silnice III/22918, III/22919 a III/22916. Následují Zavidov (3,135 mil. Kč), Čistá (2,685 mil. Kč) a Vysoká u Příbramě (2,140 mil. Kč). „Jde o první část schvalovaných žádostí, další žádosti budeme schvalovat tak, jak budou žadateli podávány a hodnoceny odborem dopravy,“ informuje Karel Bendl. Obce mohou o peníze žádat až do konce září letošního roku.

Žádosti obcí už schválili krajští radní na jednom ze svých předchozích zasedání.