Agregátor obsahu

Zpět Na homogenizaci silnic putují další čtyři miliony korun. Fond by měl být otevřen i příští rok

Krajští zastupitelé dnes schválili letošní poslední dotaci ze Středočeského fondu homogenizace krajské dopravní infrastruktury. Dostane ji Bystřice z Benešovska a opraví za ni silnici v místní části Líšno. V posledním roce si o peníze zažádalo celkově 12 měst a obcí s 13 úseky. Radní Karel Bendl chce fond otevřít i v příštím roce.

Obec Bystřice na Benešovsku dostane bezmála čtyřmilionovou dotaci na opravu silnic III/1113 a III/1114 v místní části Líšno. Peníze bude čerpat ze Středočeského fondu homogenizace krajské dopravní infrastruktury, na dnešním zasedání to potvrdili krajští zastupitelé. „Peníze půjdou na opravy vozovek po opravách inženýrských sítí. Do Fondu jsme letos načerpaly 75 milionů korun, nicméně celá část nakonec vydána nebyla. Dnes jsme schvalovali třetí vlnu dotací, ve které by mělo být vydáno více než 3,9 milionu korun. Obce měly čas pro podávání žádostí do konce září a tato vlna je pro letošní rok poslední,“ upřesňuje Karel Bendl, radní pro oblast silniční dopravy.

V prvních dvou vlnách dostaly dotace Mutějovice, Zavidov, Čistá, Vysoká u Příbramě, Pšovlky, Zaječov, Křenek, Hostovice, Dřetovice, Dobrovítov a Nelahozeves (dva projekty). Bystřice je 12. obcí, která peníze na opravu komunikace letos dostane. „Díky dotačnímu programu je naše silniční síť zase o něco kvalitnější. V příštím roce bychom chtěli fond opět otevřít,“ připomíná Karel Bendl.