Agregátor obsahu

Zpět Na podporu turistických informačních center hodlá kraj rozdělit 1,5 milionu korun

Multimediální produkty a moderní technologie v oblasti cestovního ruchu, propagační materiály v elektronické nebo tištěné podobě, zařízení turistických informačních center a podpora sezónní zaměstnanosti, taková byla tematická zadání Programu 2024 pro poskytování dotací na podporu turistických informačních center Středočeského kraje. Radní Středočeského kraje doporučili rozdělení 1,5 milionu korun mezi 24 žadatelů.

Mezi příklady podpořených projektů patří například – streetart trasy pro aplikaci SmartGuide v Mladé Boleslavi nebo tištěné propagační materiály pro turistická centra v Říčanech, Benešově, Novém Strašecí a Tetíně. Půl milionu korun by dále mělo být rozděleno mezi 9 projektů na podporu sezónní zaměstnanosti. „ Cestovní ruch ve Středních Čechách má velký potenciál. Počty turistů ve Středních Čechách každoročně rostou. I proto se snažíme podpořit propagaci turisticky atraktivních míst, ale i těch méně známých, která si pozornost turistické veřejnosti rozhodně zaslouží. A právě k tomu práce turistických informačních center pomáhá,“ říká Václav Švenda, radní pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu.

Seznam všech 24 projektů, které získali krajskou podporu v rámci dotačního programu, bude po schválení zastupitelstvem zveřejněn na webových stránkách kraje.