Agregátor obsahu

Zpět Nový ročník Středočeského kulturního léta nabídne kulturní zážitky všem generacím

Středočeské hrady, zámky, skanzeny či parky opět po roce přivítají návštěvníky Středočeského kulturního léta. V letošním ročníku bude uvedeno celkem 65 hudebních a divadelních akcí na 26 atraktivních místech v rámci Středočeského kraje. Program potrvá od 30. května do 25. září 2024.

Již tradičně uvede Středočeský kraj v letních měsících sérii hudebních i divadelních představení v atraktivních lokalitách napříč krajem. Kromě oblíbených tradičních představení je pro letošní rok připravena také řada novinek. Na co mohou návštěvníci těšit, popisuje radní pro oblast kultury, památkové péče a cestovního ruchu Václav Švenda: „ Stejně jako v předchozích letech navazujeme na zkušenosti minulých ročníků. K úspěšnému opernímu představení Rusalka přidáváme další Dvořákovu operu Čert a Káča, a kde jinde než samozřejmě znovu v atraktivní lokalitě nádherného parku u Památníku Antonína Dvořáka ve Vysoké u Příbrami. Další novinkou je také například divadelní představení Válka s mloky, které v autentickém prostředí Památníku Karla Čapka uvede příbramské divadlo A. Dvořáka. Tradičně úspěšná divadelní představení Divadla bez zábradlí chystá také Regionální muzeum v Jílovém u Prahy.  Kromě toho, je řada speciálních představení připravena rovněž pro dětské diváky a nezapomínáme samozřejmě ani na milovníky dechovky, kteří se mohou těšit na vystoupení oblíbené skupiny Krajanka. Filmové fanoušky pro změnu potěší varianty letního kina v úchvatných prostorách hradních nádvoří či zahrad. Diváci se mají opravdu opět na co těšit! Pro letošní rok je pro návštěvníky operních představení v Památníku Antonína Dvořáka připravena také speciální autobusová linka X395, která doveze návštěvníky z Prahy, Mníšku, Dobříše a Příbrami přímo do areálu Památníku na operní představení a po představení zase zpět. Majitelé vstupenek na operní představení mají jízdné těmito autobusy zdarma. Jízdní řády jsou k dispozici na webových stránkách Památníku Antonína Dvořáka.

Středočeský kraj podpořil letošní ročník Středočeského kulturního léta 4 miliony korun. Kompletní program, ale například také tipy na výlety v lokalitách, kde se kulturní události konají, jsou přehledně umístěné na stránkách www.stredoceskekulturnileto.cz. Informace naleznou zájemci také na facebookové stránce Středočeské kulturní léto