Agregátor obsahu

Zpět Probíhá konference primární prevence rizikového chování

Covid, izolace nebo válka na Ukrajině, to jsou věci, které měly a mají negativní vliv na duševní zdraví mnohých z nás a právě proto probíhá od pondělí 16. října v prostorách Magistrátu hlavního města Prahy XX. ročník konference Primární prevence rizikového chování (PPRCH). Letošní konference je zaměřena na Prevenci rizikového chování dětí a mládeže v praxi. Díky akcím jako je tato, je možné problémy včas rozpoznat nebo jim zcela předejít.

Dvoudenní konferenci, jejíž program je opravdu nabitý, zahájila hejtmanka Petra Pecková, která hovořila o preventivních programech v kraji, které podporujeme a na které ročně vyčleňujeme cca 20 milionů korun.

Na konferenci byl také představen moderní nástroj podpory preventistů, určený zejména školám a školským zařízením, platforma iPREV. Odborná veřejnost byla vtáhnuta do rezonujících problematik jako je pěstounská péče z hlediska primární prevence, závislosti na pornografii, deprese a resilience českých adolescentů ve vztahu k závislosti na digitálních hrách. Představen byl i finský program prevence šikany KiVa, který by měl být pilotně zaváděn do vytipovaných českých škol. Zajímá-li vás celý program a kdo na konferenci vystoupil najdete zde Konference PPRCH 2023 - Konference PPRCH