Agregátor obsahu

Zpět Radní Středočeského kraje v úterý 27. června zamířili na Benešovsko!

První zastávka vedení Středočeského kraje vedla do Nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov, a.s., která poskytuje komplexní péči s moderním přístrojovým vybavením. Nemocnice, která letos oslaví 125 let od svého založení, se také pyšní porodnicí s individuálním přístupem k nastávajícím maminkám. Ročně zde přijde na svět kolem 900 dětí. V současné době areál nemocnice prochází velkou modernizací a stavebními úpravami, včetně nového pavilonu urgentního příjmu s oddělením chirurgie. Celková výše investice činí 600 mil. Kč a pochází z prostředků Středočeského kraje.

Druhou zastávkou výjezdu byla firma BAEST Machines & Structures, a.s. Společnost vyrábí především velkoobjemové nádrže, sila a další ocelové konstrukce. Její výrobky nachází využití hlavně ve stavebnictví, zemědělství, petrochemii a hydroenergetice. Firma BAEST se také věnuje uskladnění nových zdrojů energie jako je vodík a začala vyrábět nádrže na jeho skladování. V této oblasti spolupracovala se Středočeské inovační centrum a přihlásila se do programu INO:EX – Inovuj produkt a Expanduj na trh, což jí pomohlo vylepšit výrobu a implementaci nádrží na skladování H2 a následně podpořilo marketing.

Odpoledne se Rada Středočeského kraje vydala do firmy, která nabízí letní sladké pohlazení – zmrzlinu. Firma Pinko je na českém trhu již 30 let a k jejímu vzestupu také dopomohlo i Středočeské inovační centrum (SI-C). Díky programu INO:EX Středočeského inovačního centra navázal benešovský výrobce zmrzliny spolupráci s kreativní agenturou Proboston, která se postarala o celkovou identitu nového brandu a jeho zavedení na trh v roce 2022. Dnes se zmrzlina z benešovské továrny vyváží do 30 zemí Evropy.

Návštěvu vedení Středočeského kraje v Benešově uzavřelo podnětné setkání se starosty a veřejností na místním Gymnázium Benešov.

Prezentaci kraje (1 MB) si lze stáhnout ZDE.