Agregátor obsahu

Zpět Silnice z Českého Šternberku do Nechyby bude zářit novotou

Radní na svém dnešním zasedání odsouhlasili vyhlášení veřejné zakázky na stavební firmu. Rekonstrukce je rozdělena do čtyř etap, celkově bude opraveno zhruba osm kilometrů komunikace.

Na více než 142,5 milionu korun včetně DPH by měla vyjít oprava silnice mezi Nechybou a Českým Šternberkem. „Jedná se o opravu krytu vozovky a nezpevněných krajnic. Součástí stavby budou přeložky inženýrských sítí, doplnění a oprava svodidel, pročištění propustků a oprava zábradlí. Objednáme i kácení stromů, které jsou poškozené anebo zasahují do průjezdného profilu a tvoří překážku a zrevidujeme i dopravní značení,“ informuje Karel Bendl, radní pro oblast silniční dopravy.

Krajští radní na svém dnešním jednání odsouhlasili vyhlášení veřejné zakázky na stavební firmu, která silnici II/111 opraví. Konkrétně bude opraven úsek mezi železničním přejezdem ve Šternberku a křižovatkou se silnicí II/125 v Nechybě. „Akce je rozdělena do čtyř etap, přičemž opraveno bude více než osm kilometrů silnice,“ počítá Karel Bendl.

Většinu nákladů by měla pokrýt dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury, z rozpočtu kraje by mělo jít 15 milionů korun. Pokud vše dobře půjde, řidiči by se měli po nové vozovce svézt už v příštím roce.


© foto Google