Agregátor obsahu

Zpět Síť sociálních služeb díky novému poskytovateli posílí. Navýší se dostupnost odlehčovacích služeb na Mladoboleslavsku

 

Do krajské „Sítě sociálních služeb“ bude nově zařazen poskytovatel odlehčovacích služeb Global Partner Péče. Díky němu se zkvalitní dostupnost služby na Mladoboleslavsku. Radní o tom rozhodli na dnešním zasedání.

Global Partner Péče, z.ú. provozuje terénní sociálních služby, odlehčovací služby a další pečovatelské služby, které poskytuje v domově klienta, a to v kapacitě 2 úvazků, které byly do sítě zařazeny již zářijovým jednáním zastupitelstva. Mezi klienty Global Partner péče patří především senioři a lidé s akutními i chronickými onemocněními, se sníženou soběstačností či nevyléčitelně nemocní.  Díky organizaci Global Partner Péče a její spolupráci s IPRU Mladá Boleslav dojde k posílení terénních odlehčovacích služeb o dalších 2,2 projektových úvazků, jejichž délka je plánována do konce roku 2026.

Jsme rádi, že se nám daří navyšovat dostupnost sociálních služeb. Na Mladoboleslavsku budou od ledna nově dva úvazky na pracovníky v sociálních službách a 0,2 úvazku pro zajištění sociálního pracovníka,“ upřesnil radní Martin Hrabánek.