Agregátor obsahu

Zpět Školy a školská zařízení chystají opravy nebo nákupy nového vybavení za více než dva miliony korun

Investice školám a školským zařízením za více než 2,2 mil. korun dnes schválila Rada kraje. Žádosti o schválení použití vlastního fondu investic tentokrát podalo deset organizací. Některé potřebují vyřešit jenom drobné opravy, jinde jde o větší akce za stovky tisíc korun.

„Z těch větších investic jde o opravu havárie na vodovodním potrubí v SOŠ a SOU Dubno, které ovlivňuje dodávky vody pro tři budovy v areálu školy, nebo o opravu rozvaděče a přívodního elektrického kabelu do školní jídelny SPŠS a JŠ Kolín. Každá akce si vyžádá zhruba 440 000 korun. SOŠ a SOU Beroun - Hlinky plánuje nákup nábytku do školy a domova mládeže, a to celkem za přibližně 550 000 korun. Vedle toho jsme ale schválili i žádosti v řádů tisíců korun. Vždy je na vedení školy, aby se rozhodlo, jak bude ze svého fondu na investice peníze čerpat. Někdy jde o plánované akce, jindy o havárie, které je třeba řešit neprodleně. Všem žádostem dala rada zelenou,“ shrnul radní pro oblast vzdělávání a sportu Milan Vácha.

Například Střední škola služeb a řemesel Stochov žádala o souhlas s čerpáním finančních prostředků z fondu investic ve výši 180 000 Kč na pořízení dotykové obrazovky s tabulí, která umožní lepší interakci mezi učiteli a žáky. ZŠ, MŠ a Praktická škola Kolín chce za 92 000 korun pořídit speciální polohovací sedačku pro chlapce, který nastoupil do mateřské školy a má velmi vážné postižení. ZUŠ Kladno chce za 95 000 korun modernizovat vybavení učebny pro výuku hry na elektronické klávesové nástroje.

Rada dnes kromě toho také vyslovila souhlas k vyhlášení veřejné zakázky na akci Zavádění inovativních metod do výuky SOŠ a SOU Nymburk. Konkrétně chce škola pořídit 3D tiskárnu a vybudovat streamingovou laboratoř za téměř 970 000 korun.


© SOŠ a SOU Dubno, Portál ČSI