Agregátor obsahu

Zpět Středočeské střední školy chystají modernizace za téměř 153 milionů korun

Řada středočeských středních škol chystá v letošním roce modernizace a stavební úpravy. Radní dnes schválili vyhlášení několika veřejných zakázek v celkové hodnotě téměř 153 milionů korun.

Krajské školy čekají další modernizace, které jdou ruku v ruce s našimi záměry vylepšovat zázemí, nabízet prostředí i vybavení odpovídající jedenadvacátému století a v neposlední řadě i ruku v ruce s našimi plány na optimalizaci oborové soustavy. V plánu je například vybudovat nové odborné učebny, laboratoře, a také zcela unikátní junior centrum kybernetické bezpečnosti,“ uvedl radní pro oblast vzdělávání a sportu Milan Vácha.

Junior centrum kybernetické bezpečnosti vybuduje SOŠ informatiky a spojů a SOU Kolín. Celková hodnota zakázky je zhruba 77,6 mil. korun. Bude se jednat o dodávku nových technologických zařízení, instalaci slaboproudých rozvodů, úpravu chlazení a realizaci drobných stavebních úprav. Centrum budou moci využívat krajské školy, které vyučují obor Informační technologie. Jeho nedílnou součástí je i stále významnější oblast kybernetické bezpečnosti. „Protože IT specialisté jsou velmi žádaní na trhu práce, škola navýší kapacitu oboru Informační technologie pro letošní přijímací řízení, aby mohla otevřít třetí třídu v ročníku,“ doplnil radní Vácha.

Další modernizace se týká například Střední lesnické školy a SOU Křivoklát, která chystá úpravy v prostoru dílen za více než 19 milionů korun. VOŠ, SPŠ a JŠ Kutná Hora plánuje vytvoření komplexu slaboproudých laboratoří a modernizaci dílen, celkem za zhruba 24,5 mil. korun. SOŠ a SOU Kladno, náměstí Edvarda Beneše, čeká výstavba nové dvoupodlažní budovy, v níž budou nové odborné učebny, zázemí pro pedagogy a pro školní poradenské pracoviště. Nové prostory budou propojeny se stávající budovou dvěma tubusy. Stavba nahradí nynější skladové prostory ve dvoře. Předpokládaná cena je 31,5 mil. korun.


© foto SOŠ informatiky a spojů a SOU Kolín.