Agregátor obsahu

Zpět Středočeský kraj chce letos opět podpořit paliativní a hospicovou péči

Celkem 7 milionů korun letos vyhradil Středočeský kraj na dotace ze Středočeského Humanitárního fondu v rámci tematického zadání Zdravotnictví. S návrhem na rozdělení se dnes seznámili krajští radní, kteří žádosti podpořili, konečné slovo bude mít zastupitelstvo.

Peníze ze Středočeského Humanitárního fondu jsou určené například na podporu paliativní a hospicové péče nebo péče ošetřovatelské a paliativní poskytované ve vlastním sociálním prostředí pacienta. Celkem bylo přijato a prošlo kontrolou 18 žádostí za 6,4 milionu korun. „Tento druh podporované péče je pro mnoho lidí a jejich blízké naprosto nepostradatelný, a proto jsem rád, že budeme moci z krajského rozpočtu tyto služby opět podpořit,“ uvedl náměstek hejtmanky pro oblast zdravotnictví Pavel Pavlík.

 Žádosti o poskytnutí dotací z předmětného programu byly podávány v průběhu letošního ledna. Většina vybraných projektů se zaměřuje zejména na paliativní péči v domácím prostředí pacienta, výjimkou však není i podpora propojení „klasické“ ošetřovatelské péče s péčí paliativní tak, aby byla zajištěna kontinuita poskytované péče. Rozdělení dotací podléhá ještě schválení zastupitelstvem.