Agregátor obsahu

Zpět Středočeský kraj finančně podpoří tradiční sportovní akce pro mládež

Středočeský kraj finančně podpoří tradiční sportovní akce pro mládež. Na pořádání okresních a krajských kol atletických soutěží Pohár rozhlasu a Středoškolský atletický pohár dostanou organizátoři 209 000 korun. Rada schválila také finance na další akce spojené se školstvím.

Český atletický svaz každý rok vyhlašuje atletické soutěže pro školy Pohár rozhlasu a Středoškolský atletický pohár. Pohár rozhlasu je tradiční soutěž s více než padesátiletou tradicí. Je určena žákům druhého stupně základních škol. Středoškolský atletický pohár je soutěž školních družstev středních škol a víceletých gymnázií. Letos na podzim se bude konat už 41. ročník.

„Obě soutěže Středočeský kraj podporuje již dlouhá léta. Sportovní aktivity jsou samozřejmě skvělou možností, jak trávit volný čas, a návyky z mládí a dobrý vztah ke sportu pak často přetrvají po celý život. I proto kraj v rozpočtu s penězi na mládežnický sport počítá. Z poskytnutých finančních prostředků bude hrazeno organizační a technické zajištění, jako jsou ceny pro vítěze, pitný režim, nájmy, materiál a podobně,“ uvedl radní pro oblast vzdělávání a sportu Milan Vácha.

Radní schválili také příspěvek 32 500 korun na podporu krajského kola soutěže středočeských škol v IT a kybernetické bezpečnosti na platformě Haxagon, které se uskuteční 16. června letošního roku. Až tříčlenné školní týmy budou plnit soutěžní úlohy primárně z oblastí bezpečnosti webových aplikací, operačních systémů, sítí, kryptografie, forenzní a síťové analýzy. „Akce navazuje na projekt podpory pro zavádění inovativních metod do výuky na pořízení digitální platformy pro vzdělávání v oblasti kybernetické bezpečnosti a informačních technologií na středních školách, kde je zapojeno deset středočeských středních škol. Jde o oblast, která se rychle rozvíjí a na kterou chceme klást velký důraz,“ připomněl radní.

 

© foto SŠLVT Odolena Voda