Agregátor obsahu

Zpět Středočeský kraj i v letošním roce podpoří Potravinovou banku, která pomáhá lidem v nouzi

Dva a půl milionu korun poskytne letos Středočeský kraj na provoz Potravinové bance. Příspěvek dnes schválili krajští zastupitelé.

Potravinová banka pro Prahu a střední Čechy pomáhá desítkám tisíc klientů a stovkám organizací. S ředitelkou Potravinové banky pro Prahu a Středočeský kraj paní Věrou Doušovou jsme ve spojení a máme přehled o tom, jak banka pomáhá. Klienty jsou osamělí rodiče s dětmi, senioři a osoby v azylových domech nebo lidé bez domova. Banka přerozděluje potraviny od řetězců, od výrobců a soukromých dárců, vydává potravinové balíčky pro jednotlivce i azylové domy. Všem, kdo pomáhají, patří velký dík,“ řekla hejtmanka Petra Pecková.

Pomoc Potravinové banky vyhledává stále více lidí. Za rok 2023 jde už zhruba o 80 000 klientů. Nárok na pomoc mají lidé s doporučením úřadů práce, sociálních odborů nebo například OSPODů.

Potravinová banka Praha a SK byla založena v roce 2009 a je součástí České federace potravinových bank. V současné době je největší potravinovou bankou v České republice.