Agregátor obsahu

Zpět Středočeský kraj uspořádá další ročník soutěže pro děti a mládež Středočeská in-line brusle

Středočeský kraj opět uspořádá soutěž pro děti a mládež Středočeská in-line brusle. Jde už o 17. ročník soutěže, které se pravidelně účastní stovky žáků z celého regionu. Radní dnes schválili finanční podporu ve výši 305 000 korun.

Příspěvek z krajského rozpočtu půjde pořadatelům oblastních kol a krajského finále. To se uskuteční 26. září letošního roku na závodní in-line dráze v Benátkách nad Jizerou . „In-line bruslení je atraktivní sport, který je mezi dětmi a mládeží velmi oblíbený. Jsem rád, že závod v tomto sportu má u nás v kraji téměř dvacetiletou tradici a je dobře, že zájem je stále velký. Soutěž je určena pro žáky základních škol, víceletých gymnázií a středních škol ve Středočeském kraji. Všem účastníkům přeji hodně úspěchů,“ uvedl radní pro oblast vzdělávání a sportu Milan Vácha.  

Sedmnáctý ročník Středočeské In-line brusle se uskuteční ve 4 kategoriích chlapců a 4 kategoriích dívek. Oblastní kola proběhnou v 7 okresech v druhé polovině září a zúčastní se jich na sedm set závodníků. Krajské kolo se uskuteční 26. září 2023 na závodní in-line dráze v Benátkách nad Jizerou za účasti zhruba 170 závodníků postupujících z oblastních kol. Z poskytnutých finančních prostředků bude hrazeno organizační a technické zajištění soutěže - ceny pro vítěze, pitný režim, nájmy, materiál a podobně. Pořadatelem soutěže je Středočeský kraj.