Agregátor obsahu

Zpět Středočeský kraj začal přijímat žádosti o dotace z fondu zaměřeného na životní prostředí

Středočeský kraj od 1. do 14. února 2024 přijímá žádosti o dotace ze Středočeského Fondu životního prostředí a zemědělství v rámci tematického zadání „Kofinancování vybraných výzev v oblasti životního prostředí“.

„Ve fondu je k dispozici 4,5 milionu korun. Tematické zadání je rozděleno na několik oblastí podpory, například Ochrana a péče o přírodu a krajinu, Zlepšení kvality ovzduší, Ochrana a zlepšení stavu vodu a vodního hospodářství nebo Řešení sucha. Kompletní výčet a další podrobnosti o tom, jak žádost podat, najdou zájemci na webových stránkách Středočeského kraje ,“ uvedla radní pro oblast životního prostředí a zemědělství Jana Skopalíková.

Žadatelem o dotaci může být například nadace, obecně prospěšná společnost nebo zapsaný spolek. Účelem je kofinancování vybraných výzev v oblasti životního prostředí. Žadatel může podat jednu žádost z každé oblasti podpory Tematického zadání tohoto Programu.

Výzvy z Operačního programu životní prostředí se cíleně týkají ochrany a zajištění kvalitního prostředí pro obyvatele Středočeského kraje, omezení negativních dopadů lidské činnosti na životní prostředí a klima a k řešení problémů životního prostředí a klimatu na evropské a globální úrovni.

Tematické zadání „Kofinancování vybraných výzev v oblasti životního prostředí“ je rozděleno na následující oblasti podpory, které se řadí ke konkrétním cílům:

  1. Ochrana a péče o přírodu a krajinu
  2. Zlepšení kvality ovzduší
  3. Ochrana a zlepšení stavu vody a vodního hospodářství
  4. Řešení sucha, povodňová prevence a opatření proti sesuvům půdy
  5. Sanace míst s ekologickou zátěží
  6. Zavedení principů oběhového hospodářství a účinného využívání zdrojů
  7. Zvýšení energetické účinnosti a podpora energetických úspor
  8. Efektivní a šetrné využívání obnovitelných zdrojů energie
  9. Modernizace vzdělávacích environmentálních center zaměřených na změnu klimatu

Pro podání žádostí je stanovena od 1. února 2024 od 9:00 hodin do 14. února 2024 do 15:00 hodin.