Agregátor obsahu

Zpět Ve Vrdech končí stavební úřad

Radní na svém dnešním zasedání rozhodli o vydání nařízení o zrušení stavebního úřadu ve Vrdech. O ukončení požádal starosta obce. Nově bude činnost vykonávat Městský úřad Čáslav. S ukončením souhlasilo i Ministerstvo pro místní rozvoj ČR. 

Ve Vrdech končí stavební úřad. O konec požádal starosta obce a krajští radní mu na dnešním jednání rady vyšli vstříc. Se zánikem už dříve souhlasilo i Ministerstvo pro místní rozvoj ČR. „Úřad se, bohužel, nepodařilo obci personálně obsadit i přes to, že na místo byla vyhlášena dvojice výběrových řízení. Do prvního se nikdo nepřihlásil, ve druhém nebyl nikdo vybrán, neboť nikdo nesplňoval kvalifikační předpoklady. Obecní úřad tedy nebyl schopen agendu stavebního úřadu personálně zajistit ani z řad stávajících zaměstnanců,“ vysvětluje Jiří Snížek, náměstek hejtmanky pro oblast regionálního rozvoje a územního plánování. 

Agendu nyní převezme Městský úřad Čáslav. Vedení města již avizovalo, že je na krok připraveno. Do správního území čáslavského stavebního úřadu tak nově poputují obvody Vrdy, Bílé Podolí, Brambory a Starkoč.

Nařízení o zrušení nabývá účinnosti patnáctým dnem následujícím po dni jeho vyhlášení ve Sbírce právních předpisů územních samosprávných celků a některých správních úřadů. Kraj předpokládá, že stavební úřad zanikne k 1. 5. 2023.