Povinně zveřejňované informace dle § 5 odst. 3 zákona 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů (dále jen "zákon"). Zákon o svobodném přístupu k informacím je obecně závaznou právní normou, která zajišťuje právo veřejnosti na informace, které mají k dispozici státní orgány, územní samosprávné celky a jejich orgány a veřejné instituce, jakož i další subjekty, kterým zákon svěřil rozhodování o právech, právem chráněných zájmech nebo povinnostech fyzických nebo právnických osob v oblasti veřejné správy, a to pouze v rozsahu této jejich rozhodovací činnosti. Zákon obsahuje taxativní výčet informací, které povinný subjekt musí zveřejnit. Mezi povinně zveřejňované informace se řadí i ty informace, které povinný subjekt poskytl individuálním žadatelům. Podle § 5 odst. 3 zákona povinný subjekt do 15 dnů od poskytnutí informací na žádost zveřejní tyto informace způsobem umožňujícím dálkový přístup. O informacích poskytnutých v jiné než elektronické podobě nebo mimořádně rozsáhlých elektronicky poskytnutých informacích, postačí zveřejnit doprovodnou informaci, vyjadřující jejich obsah.

Agregátor obsahu

Zpět Právní informační systém

Předmět žádosti:

Žádost o sdělení :

1)       Jaký elektronický právní informační systém Instituce využívá?

2)       Kolik uživatelských licencí výše uvedeného systému Instituce zakoupila?

3)       Kolik uživatelů má přístup do těchto systémů a kolik jich je odhadem reálně využívá?

4)       Kdo je dodavatelem výše uvedených právních informačních systémů, resp. licencí a kdy byly s těmito dodavateli uzavřeny příslušné smlouvy? Způsob výběru dodavatele?

5)       Pokud Instituce využívá časově omezené licence či aktualizace, na jak dlouhou dobu resp. do kdy jsou zajištěny stávající licence či aktualizace podle sjednaných smluv?

6)       Jaká byla ročně vynakládána částka v posledních 3 letech za jednotlivé systémy vč. jejich aktualizací?

7)       Zvažuje Instituce obnovení licencí, resp. smlouvy na aktualizaci či změnu el. právního systému? Pokud ano, kdy?

8)       Který odbor rozhoduje o pořizování a správě elektronických právních informačních systémů?

Poskytnutá odpověď:

ad bod 1. - ASPI

ad bod 2. - Síťová licence (instalace do síťového prostředí bez omezení – s omezením využitelnosti a právem zpřístupnění – dané sídlem objednatele). Lokální licence (do 31.12.2010 bylo zakoupeno 15 lokálních licencí, od 1.1.2011 tyto licence byly zrušeny).

ad bod 3. – Přístup mají všichni uživatelé.

ad bod 4. - Dodavatelem je firma ASPI Publishing, resp. Wolters Kluwer ČR a.s. (nový název od r. 2009). Smlouva byla uzavřena v roce 2001.

ad. bod 5. - Licence bez časového omezení.

ad bod 6. –

2011 - síťová licence 129.811,- Kč bez DPH/rok

2012 - síťová licence 132.278,- Kč bez DPH/rok

2013 - síťová licence 137.781,- Kč bez DPH/rok

ad bod 7. - Smlouva byla upravena, doplněna o Dodatek č. 5 na konci roku 2010 – zrušení všech jednouživatelských licencí.

ad bod 8. - Odbor Kancelář ředitele

V souladu s ustanovením  § 14 odst. 5 písm. d) zákona č. 106/1999 Sb. Vám poskytujeme předmětnou informaci v zákonem stanovené lhůtě a požadovaném rozsahu, jak následuje.

Informaci zpracovala: 10. 6. 2013 Maryla Kouřilová, MSc, Odbor legislativní a právní

Zveřejněno: 13. 6. 2013